Artistes

 

Professors

Tenim un cartell de professors espectacular! Aquí els teniu:
 

 
 
 

Marcus Koch i Bärbl Kaufer

Bärbl & Marcus són una de les parelles de professors amb una vida professional més llarga del món del swing. El 2016 va ser el seu 25 aniversari com a parella de ball.
Van començar en el món del ball amb el Boogie Woogie, però l’inici de veritat va ser quan van descobrir els balladors originals que encara estaven vius. Van conèixer a llegendes com: Frankie Manning, Norma Miller, Gil Bradley, Jean Veloz, Ray Hirsch, Anne Mills, Betty Henderson Wood entre molts d’altres. Al 1991 van començar amb el Lindy Hop a Herräng i al 1992 van assistir a la seva primera classe de Balboa, Shag i Dean Collins Style de la mà del Rob van Haaren.
Ensenyen per tot el món, actuen i organitzen els seus propis festivals, com el famós Rock That Swing Festival.
La seva passió, el seu treball i amor per la dansa els ha portat una carrera plena d’èxits, guanyant molts premis a nivell mundial, americà, europeu i nacional. Per esmentar-ne uns quants, van rebre el prestigiós Feather Award al 1996 i 1997 als EUA i el Dance Teachers Award 2002 a Alemanya per les seves fites.
Actualment són una de les poques parelles que ensenyen totes les grans disciplines del Swing, incloent-hi Savoy i Hollywood Lindy Hop, Collegiate Shag, Balboa, Charleston, Vernacular Jazz i la Big Apple.

 
Tornar al principi
 

Mindaugas Bikauskas i Simona Pogosian

La Simona és una follower plena de talent i famosa per les seva extraordinària habilitat com a coreògrafa. Va començar a ballar quan només tenia 4 anys. Després de provar diferents estils de dansa, es va enamorar del Lindy hop al 2004. Des de llavors ha dedicat tot el seu temps i la seva energia a balls com el Balboa, l’Authentic jazz, el Sant Louis Shag i al Lindy hop. Des dels inicis, va ajudar a desenvolupar l’escena swing de Lituània.
La seva facilitat per seguir el ritme fan d’ella una follower magnífica ballant en parella i en solo. No deixeu passar l’oportunitat de ballar amb ella, no us en penedireu!
En Mindaugas és músic i professor de dansa jazz, ambdues facetes de forma internacional, a “lindyhop.lt” i, com la Simona, un dels pioners a ajudar a desenvolupar l’escena swing de Lituània. La seva passió dins la cultura del jazz és la música. Sent ballarí i DJ de swing, se li va acudir expandir la cultura Jazz a Vilnius. Al 2008 va començar una banda que contava només amb ballarins, els “Rhythm Junkies”. De nou, al 2011 va formar “Home Jazz Five”, ara coneguts com “Home Jazz Band”. Agafant les seves arrels de la dansa, les seves bandes tenen sonoritats diferents, inspirades per les diferents eres del jazz.
Com ell mateix diu, el més important és conèixer la música Jazz des de l’interior. Li encanta compartir la seva experiència amb els seus estudiants. Juntament amb la musicalitat, l’expressió del moviment lliure i l’absoluta dedicació a la cultura del Jazz, les seves classes són divertides i plenes d’alegria.

 
Tornar al principi
 

Arnas Razgünas i Eglé Nemickaité

Directes des del bell mig de l’escena Swing de Lituània i emparellats des del seu primer ball, L’Arnas i l’Eglé ballen, actuen, ensenyen i inspiren a la comunitat del hoppers’ dance studio de Vilnius dia rere dia. La seva passió pel Lindy Hop i el Collegiate shag els ha fet guanyar-se un lloc entre els grans professors internacionals.
La seva llarga experiència donant classes a diari garanteix la qualitat de les seves classes, en les que juguen amb la musicalitat i la forma d’expressió que suposa la dansa. Són els organitzadors de l’únic i inimitable Swing Paradise, el festival de Balboa i Shag a Lituània.
A més, l’Arnas és part del ben conegut duo de DJs Rhythm Lord Brothers.

 
Tornar al principi
 

Àlex Mas i Núria Bonet

L’Àlex i la Núria actualment formen part de la companyia que va amb la Barcelona Jazz Orchestra i han sigut integrants de vàries companyies de lindy hoppers amb les que han actuat a exhibicions, competicions de ball i videoclips. Porten sent professors des del 2008 i la seva inspiració són els ballarins que mesclen tradició i modernitat sense perdre l’esperit energètic del Lindy Hop. Això és el que transmeten a les seves classes.

 
Tornar al principi
 

Pol Prats i Sara Planas

Sara Planas va començar a ballar ballet clàsic quan tenia 4 anys. Ballet, contemporani, hip hop… La dansa sempre ha acompanyat a la Sara. No va ser fins al 2009 que, afortunadament, va descobrir el lindy hop i ha estat una apasionada ballarina i professora des de llavors. Ensenya a Ballaswing i es part del equip de professors de Spank the baby, ensenyant lindy hop, jazzsteps, shag i aeris. Ha estat difonent el lindy hop i shag en altres ciutats d’Espanya i, estranger com, Londres, Ginebra i Dublin. Cofundadora del BCN Shag Festival i del Groovin’ & Moovin’. Membre del Euro Shag Team i de la companyia Les Puces de jazzsteps amb Lucile Pinteaux. Va obtenir la primera posició a la J&J Shag MBSW 2016.
Pol Prats és el director i fundador de la escola Spank The baby a Barcelona. Ha estat professor en diferents festivals del Regne Unit, Suecia, portugal i Finlandia, incloent el Stir It, GNSH i Londres Swing Festival. S’ha format en danses africanes, claqué, tècnica Alexander i últimament s’ha aficionat a acrobàcies i teles aèries. Cofundador del BCN Shag Festival i del Groovin’ & Moovin’. Membre del Euro Shag TEAM.
Últimament han guanyat els següents premis: 2nd place Shag Strictly MBSW 2015, 1st place Showcase Savoy Cup 2016, 2nd place Showcase AM Camp Hollywood 2016, 4th place Shag Strictly Camp Hollywood 2016, 1st place Shag Strictly MBSW 2016.

 
Tornar al principi
 

Edu Rodríguez i Sílvia Parés

L’Edu i la Sílvia van començar a ballar junts el 2012. La seva passió pel Collegiate shag va començar només un any després, quan van veure per primera vegada el famós video de Stephen i Chanzie al Rock That Swing Festival. A partir d’aquell moment van començar a viatjar per poder aprendre més d’aquest apassionant ball. Poc després van començar a donar classes a Spank the Baby, Swingcopats i Terrassahoppers, on intenten transmetre l’alegria d’aquest ball. Han guanyat premis a diverses competicions (Swing Fastival, Swing Paradise, Warsaw Collegiate Shag Festival, BCN Shag Festival) i han sigut professors a diferents esdeveniments i festivals locals i internacionals. Els hi agraden les pinyes.
Fundadors de l’escola Swing Troopers a Matadepera, estan tan enamorats del poble i del swing, que van sentir la necessitat d’organitzar el Matadepera Swing Weekend.

 
Back to top
 

Anna Portell

L’Anna Portell sent la dansa com una fusió personal d’estils. Va començar a ballar quan era una nena des del ballet fins el swing, s’ha format en diferents disciplines. Coreògrafa i ballarina de la companyia Electrosisters ha innovat amb una mescla personal de hip hop i solo jazz a ritme d’electroswing. Professora de hip hop, jazzsteps, electroswing i lindy hop de les escoles: El Gimnàs (Sabadell), Swingcopats (Sabadell), Swingmaniacs (Barcelona) i Terrassahoppers (Terrassa). Forma part de la companyia de competició Rookies of Barna de Chris Solé. Ha col·laborat ensenyant electroswing a escoles i festivals com la Barswingona ’15 (Barcelona), Matadepera Swing Festival ’16, Tandem-Club (Mallorca), Barcelona Shag Festival ’16. Actualment es segueix formant en la seva passió i gaudeix de treballar amb el que més li agrada: ensenyar dansa.

annaportell.com

 
Back to top
 

Ainoa Pons

L’Ainoa és pura màgia! Emociona veure-la ballar, la seva força i expressivitat són molt personals. Ha treballat el seu cos des de ben petita, va tenir un llarg recorregut com a gimnasta i ara l’està tenint com a ballarina. Va descobrir el món del swing fa 5 anys i s’hi ha bolcat per fer-ne una forma de vida. Ha donat classes a diferents ciutats d’Espanya i recentment ha tornat a Barcelona, on és professora local. Amb una energia que no s’acaba, li encanta el jazz i viatjar. Diu que està en un procés d’aprenentatge constant, cercant noves ciutats, coneixent comunitats i formant-se amb els ballarins que més la inspiren. Moviment vital!

 
Tornar al principi
 

Bandes

Shakin’ All

Preparats per ballar sense descans? Preparats per disfrutar amb el swing més salvatge?

Shakin All us portarà a l’univers de la música vintage, un territori a la frontera entre el Jazz, el Blues, el Rock n’ Roll i el Gospel. Un concert ben divertit, amb els temes més marxosos de Louis Jordan, Ray Charles, Fats Domino, Louis Prima…

Dani Alonso – Trombó i veu
Juli Aymí – Saxo, clarinet i veu
Pepino Pasqual – Saxo
Gerard Nieto – Piano
Queralt Camps – Contrabaix
Martí Elias – Bateria

Ye-Ye Swing Music A-Go-Go
facebook.com/Shakin-All

 

Shaki'n All 2014
 

Wax & Boogie

Aquests darrers anys Wax & Boogie s’ha convertit en un dels millors i mes valorats formats del panorama del Blues, del Rhythm & Blues i del Boogie Woogie.

​Ster Wax i David Giorcelli han sapigut captar com pocs el veritable espirit de la música tradicional del poble afroamericà per transformar-lo en el seu propi medi d’expressió. El seu coneixement del llenguatge de la música negra es ampli, ric i variat. Ster i David es mouen amb serenitat i aplom per les corrents més diverses del génere.

Shuffles, boogie woogie, rock ‘n’ roll, swing o jumps formen part del seu repertori habitual, sense oblidar els intensos i càlids “Slow down”. En ells podem apreciar la força i el feeling que tant David al piano com Ster a la veu, com la resta de músics que els hi acompañen, imprimeixen a aquesta modalitat del Blues que els negres del “South Side” van desenvolupar en Xicago ja fa uns decenis.

A més de tot lo anterior citat, les influències de Kansas City, el blues texà i el R&B dels anys 50 son presents durant tota la obra de la parella i, constantment fan resó de les ombres de Pete Johnson, Albert Ammons, Otis Spann, Esther Phillips, Big Maybelle, Big Joe Turner, Johnny Otis, Amos Milburn, Wynona Carr entre d’altres corresponent als anys 40 i 50.

Ster Wax – Veu
David Giorcelli – Piano
Oriol Fontanals – Contrabaix
Reginald Vilardell – Bateria

waxandboogie.info

 

 

Scaramouche

Inspirats per la música de Django Reinhardt, Scaramouche interpreten el Jazz Manouche d’una forma variada i personal, però sempre amb la simplicitat i l’alegria característica d’aquest gènere que farà que no puguis parar de moure els peus!

Elisenda Julià – Veu
Jon Unanua – Contrabaix
Jacob Marcé – Guitarra
Diego Mena – Guitarra

facebook.com/scaramouchequartet

 

 
Tornar al principi
 

Disseny

Gina Portillo

Dibuixa i balla o balla i dibuixa (perquè fa més hores a la pista que a l’estudi :P)

 

GinaPinyes

Vaig néixer a Barcelona el 1983. Vaig estudiar Il∙lustració a La Llotja – Escola d’Art i Disseny i després un Postgrau d’Il∙lustració per a Publicacions Infantils a Eina – Escola Universitaria de Disseny i Art. Vaig seguir aprenent i participant en tallers aquí i allà dels il∙lustradors que més m’agradaven, treballant com a freelance i fent alguna expo. Vaig fer dibuixos per a llibre de text, gràfica per a events de música Folk, portades d’àlbums i una pila d’altres feines i projectes personals, i el 2008 vaig publicar el meu primer àlbum infantil il∙lustrat, iuhu!
Mentrestant vaig treballar en l’àmbit educatiu, a l’escola i en el lleure, i vaig impartir força tallers per a infants i púlic familiar a diverses biblioteques i centres cívics. Degut a aquest nou interès vaig posarme a estudiar Pedagogía a la UB i a fer tallers relacionats amb l’educació viva i activa.
Avuí en dia treballo mitja jornada fent mig d’administrativa mig dissenyadora i segueixo com a il∙lustradora freelance.
M’encanta ballar. Vaig començar ballant folk fa molts anys i en fa un parell que vaig començar amb els balls de swing. Ara estic enganxada al shag, ballar com més de pressa, millor. És una passada!

Aquí teniu algunes de les seves obres d’art: Gina Portillo – Drawings

 
Tornar al principi
 

Fotografia

Núria Aguade

NuriaTindrem l’honor i el plaer de tenir la Núria Aguade captant la màgia del cap de setmana. Fotògrafa de cap a peus, diu que té la sort de poder fer la feina que més li agrada des de fa una dècada.
Les seves fotos demostren que és capaç de trobar la bellesa de cada moment i captar-la en un instant.
Ha participat com a fotògrafa en alguns esdeveniments i festivals de gran calibre com el SwimOut Costa Brava.
Mentre esperem amb candeletes que arribi el Matadepera Swing Weekend, podeu admirar la seva feina al seu web professional: nuriaaguade.com

 

Vídeo

Nuno Neves

NunoEl Nuno porta ballant Lindy hop des de fa tres anys. Treballa fent i editant vídeo, i té la seva pròpia productora – Other Features.
A més de ballar, sempre li ha encantat fer vídeos que capturin emocions i que es puguin reproduir una vegada i una altra. És per això que ha començat amb el projecte Within the Groove, per fer vídeos de Lindy hop per tot el món: (facebook.com/Withinthegroove/).

 
 

Tornar al principi